ŞANLIURFA / SİVEREK - Siverek Anadolu Lisesi

SİVEREK ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz,1989 yılında Siverek İlköğretim Okulu ek binasında eğitim-öğretime açılmıştır.1997 yılından 2015 yılına kadar kendi binasında eğitim öğretim vermiştir. 2015 yılında Selimpınar Mah. Saidi Nursi Bulvarı 9.Sok No:1 (D.bakır yolu üzeri) adresine taşınmıştır.

Siverek Anadolu Lisesi, gerek fiziki şartları itibariyle gerekse de öğrenci ve öğretmen profili açısında Siverek’in en iyi okullarından birisidir. Zaman içerisinde okulumuzdan mezun olan birçok öğrenci, kariyer yaparak gerek bürokrat olarak gerekse de akademisyen olarak Türkiye’nin yönetimine katkıda bulunmaktadırlar.

Kalorifer (kömür) sistemiyle ısıtılan ve 4 katlı olan okulumuzda 32 derslik, 2 laboratuar, bir BTS, bir Görsel sanatlar/Resim, bir müzik, bir kantin mevcuttur.

Okulumuzda 1 müdür, 3 müdür yardımcısı 50 öğretmen görev yapmaktadır. Öğretmenlerimiz okula sınav sonucuna göre atanmış olup hizmet süreleri 5-15 yıl arasındadır. Normal öğretim yapılan okulumuzun 9.sınıflarında 406, 10. Sınıflarında 371, 11.sınıflarında ise 164, 12.sınıflarında ise 113 olmak üzere toplam 1054 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrencilerimiz, sınav sonuçlarına göre alınmıştır. Okulumuzda her yıl yapılan sosyo-kültürel ve sportif faaliyetler (Şiir dinletisi, münazara, tiyatro, bilgi yarışması, satranç turnuvası, futbol turnuvası) öğrencilerimizin başarısını olumlu yönde etkilemektedir.

Yayın: 03.01.2013 - Güncelleme: 05.01.2019 14:45 - Görüntülenme: 7197